Wednesday, February 26, 2014

Η σκέψη των άλλων .... (Γέροντας Παΐσιος)


Κάποιος που δεν σκέφτεται τον εαυτό του, αλλά σκέφτεται συνεχώς τους άλλους, με την καλή έννοια, θα σκεφτεί συνεχώς από τον Θεό, και οι άλλοι θα σκεφτούν επίσης τον ίδιον. Όσο περισσότερο κάποιος ξεχνάει τον εαυτό του, τόσο περισσότερο ο Θεός τον θυμάται.


Γέροντας Παΐσιος

Η αγάπη για το άτομο με AIDS (Αγιος Πορφύριος )


Σε ένα χρόνο , πήρα ένα άρρωστο άτομο σε αυτόν που είχε διαγνωστεί με AIDS . Μερικοί από τους φίλους μου που ήξερα ότι ήταν φιλική με τον Γέροντα μου ζήτησε να βοηθήσει αυτό το άρρωστο πρόσωπο που ήταν εξαιρετικά κατάθλιψη . Το θύμα του AIDS ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και ήθελε να αυτοκτονήσει . Όταν άκουσα ότι ήθελε να αυτοκτονήσει , τον έστειλε σε άλλον ιερέα ο οποίος ήταν επίσης ένας γιατρός . Το όνομά του είναι πάτερ . Σταμάτης . Το άρρωστο άτομο πήγε σε αυτον τον ιερέα , αλλά ο ιερέας τον συμβούλευσε να πάει και να δει το Γέροντα Πορφύριο .
Τον πήγα στον Γέροντα . Ήταν ένα πρόσωπο που δεν φαίνεται να μοιάζει με ένα χριστιανό. Είχε μια πολύ κοσμική εμφάνιση γι 'αυτόν . Τον άφησα στο κελί με τον Γέροντα . Ο Γέροντας τον κράτησε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα . Όταν τελείωσε , ήρθε έξω από το κύτταρο κλάμα , αλλά ήταν πολύ ήρεμο με ένα κομποσχοίνι στο χέρι του , που ο Γέροντας του είχε δώσει . Έκλαιγε , αλλά όχι με τρόπο που τον έκανε να φαίνεται ανήμπορος . Τα μάτια του γέμισαν με το φως . Ο Γέροντας με κάλεσε στο κελί του . " Έλα εδώ , ώστε να μπορώ να σας μιλήσω . Ποια ήταν η ψυχή που σας έφερε σε μένα; Τι θαυμάσια ψυχή που ήταν ! "
Το άτομο από την εν λόγω συνάντηση μετανόησε και ζει πραγματικά στο πνεύμα της μετανοίας . Τον έχω δει πολλές φορές από τότε ως γιατρός . Βλέπω ότι έχει ξαναγεννηθεί . Ο ίδιος επισκέπτεται μοναστήρια . Πηγαίνει στην εξομολόγηση . Αυτός λαμβάνει Θεία Κοινωνία και ευχαριστεί τον Χριστό για το AIDS , επειδή αυτό έχει γίνει γι 'αυτόν το λόγο για την αληθινή σωτηρία του .
Από το βιβλίο : « Θαυματουργή περιστατικά και Συμβούλων του Αγιου Πορφυρίου

God's love above all ( St. Nikodemos the Hagiorite )



Fear of torment is the way of a slave, desire of reward in the heavenly kingdom is the way of a hireling, but God's way is that of a son, through Love.


St. Nikodemos the Hagiorite

Ο Παράδεισος ( Αγιος Πορφύριος )





Και ποιος είναι ο Παράδεισος; «Ο Χριστός», έλεγε ο Γέροντας. «Όταν αγαπάς τον Χριστό, τότε παρ’ όλη την αίσθηση της αμαρτωλότητος και των αδυναμιών σου έχεις τη βεβαιότητα ότι ξεπέρασες το θάνατο, γιατί βρίσκεσαι στην κοινωνία της αγάπης του Χριστού. Και να μας αξιώσει ο Θεός να δούμε το Πρόσωπο του Κυρίου και απ’ εδώ στη γη και απ’ εκεί, όπου θα πάμε».


Αγιος Πορφύριος

Ο φιλάνθρωπος Θεός ( Γέροντας Ιωσήφ ο ησυχαστής )


Ο φιλάνθρωπος Θεός έκανε τον άνθρωπο αυτεξούσιο και μας δίδαξε να μη μετέχουμε σε πράξεις αισχρές και δε σκεπτόμαστε σοβαρά τα θεία και σωτήρια λόγια Του.

Γέροντας Ιωσήφ ο ησυχαστής

Our heart being pure ( St Nikon of Optina )



We must strive so that all of our life, as a whole, and not certain hours and days, is based on the Law of God. We must arrange all of our activities so that they are in agreement with the will of God. Only under these conditions will our heart be pure, and '' only the pure in heart will see God.''(Mathew 5:8 )


St Nikon of Optina

Pride darkens the soul ( Abba Moses of Scetis )


Pride darkens the soul completely and leads to its utter downfall..It acts like some harsh tyrant who has gained control of a great city, and destroys it completely.


Abba Moses of Scetis


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...