Thursday, February 27, 2014

Μόνιμη ενώπιον του Θεού (Γέροντος Κλεόπα)


Αν θέλετε να πάτε ευθεία ενώπιον του Θεού, θα πρέπει να έχετε δύο τοιχους. Οχι από τούβλο ή πέτρα ή χώμα, αλλά δύο πνευματικών τοίχους. Έχετε το φόβο του Θεού στα δεξιά, επειδή ο προφήτης Δανιήλ λέει,'' Με το φόβο του Θεού, ο άνθρωπος εκτρέπεται από κάθε κακό.''

Στην αριστερή έχετε το φόβο του θανάτου, διότι ο Υιός του Σειράχ λέει,'' Γιε μου, θυμάστε το τέλος σας και δεν θα αμαρτίσης.'' Αυτές οι δύο καλές πράξεις, ο φόβος του Θεού και τη μνήμη του θανάτου, να παραδώσει έναν άνθρωπο από κάθε αμαρτία.

Γέρων Κλεόπας της Ρουμανίας

Καθοδηγούμενη από την πτέρυγα του έναν άγγελο (Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης)


Οι άνθρωποι είναι τυφλοί και δεν βλέπουν τι γίνεται στην εκκλησία κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας. 


Μόλις  εξυπηρετούσα και δεν θα μπορούσα να κάνω τη Μεγάλη Είσοδο, λόγω του ό, τι είδα. Ένιωσα ξαφνικά κάποιος με πιέζει με τον ώμο μου και καθοδηγώντας με προς το ιερό πρόθεση. 

Νόμιζα ότι ήταν ο ψάλτης και είπα στον εαυτό μου: «Η ευλογημένη, όπως ασέβεια, Μπήκε μέσα από την Ωραία Πύλη και με σπρώχνει;" Γύρισα και είδα ένα τεράστιο φτερό, που ο αρχάγγελος είχε στον ώμο μου, ήταν με την καθοδήγηση για να κάνω τη Μεγάλη Είσοδο. 

Ποια καταπληκτικά πράγματα λαμβάνουν χώρα στο βωμό κατά την Θεία Λειτουργία! 

Μερικές φορές δεν μπορώ να το νιωθω, και έτσι έχω περάσει έξω σε μια καρέκλα, και έτσι ορισμένη άνθρωποι καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι έχω κάτι λάθος με την υγεία μου, αλλά δεν συνειδητοποιούν τι βλέπω και ακούω. Ποια φτερά σε αυτές αγγέλους, παιδί μου!

Γέροντας Ιάκωβος Τσαλίκης

Δικαιολογώντας τα πάντα στο σημερινό κόσμο ( Γέροντας Παΐσιος )


Βλέπω σήμερα όλοι, νέοι και γέροι, τείνει να δικαιολογήσει τα πάντα με μια μάλλον σατανική εξορθολογισμού. Τα πάντα ερμηνεύεται τους από τον διάβολο, και έτσι βρίσκουν τον εαυτό τους έξω από την πραγματικότητα. Αυτονόητη είναι μια σατανική ερμηνεία της πραγματικότητας.

Γέροντας Παΐσιος

Justifying everything in today's world ( Elder Paisios )


I see today everyone , young and old, tends to justify everything with a rather satanic rationalization. Everything is interpreted for them by the devil, and so they find themselves outside of reality. Self-justification is a satanic interpretation of reality.


Elder Paisios

May peace come to earth ( St. Ambrose of Milan )


With Christ's blood everything is at peace on earth and in heaven. '' Thy will be done'' means may peace come to earth as it exists in heaven.


St. Ambrose of Milan

Being Patient..( St. Raphael of Lesvos )


When there is no patience, all goodness in the soul is quickly suppressed and sin grows.


St. Raphael of Lesvos
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...