Wednesday, February 26, 2014

Η αγάπη για το άτομο με AIDS (Αγιος Πορφύριος )


Σε ένα χρόνο , πήρα ένα άρρωστο άτομο σε αυτόν που είχε διαγνωστεί με AIDS . Μερικοί από τους φίλους μου που ήξερα ότι ήταν φιλική με τον Γέροντα μου ζήτησε να βοηθήσει αυτό το άρρωστο πρόσωπο που ήταν εξαιρετικά κατάθλιψη . Το θύμα του AIDS ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και ήθελε να αυτοκτονήσει . Όταν άκουσα ότι ήθελε να αυτοκτονήσει , τον έστειλε σε άλλον ιερέα ο οποίος ήταν επίσης ένας γιατρός . Το όνομά του είναι πάτερ . Σταμάτης . Το άρρωστο άτομο πήγε σε αυτον τον ιερέα , αλλά ο ιερέας τον συμβούλευσε να πάει και να δει το Γέροντα Πορφύριο .
Τον πήγα στον Γέροντα . Ήταν ένα πρόσωπο που δεν φαίνεται να μοιάζει με ένα χριστιανό. Είχε μια πολύ κοσμική εμφάνιση γι 'αυτόν . Τον άφησα στο κελί με τον Γέροντα . Ο Γέροντας τον κράτησε εκεί για μεγάλο χρονικό διάστημα . Όταν τελείωσε , ήρθε έξω από το κύτταρο κλάμα , αλλά ήταν πολύ ήρεμο με ένα κομποσχοίνι στο χέρι του , που ο Γέροντας του είχε δώσει . Έκλαιγε , αλλά όχι με τρόπο που τον έκανε να φαίνεται ανήμπορος . Τα μάτια του γέμισαν με το φως . Ο Γέροντας με κάλεσε στο κελί του . " Έλα εδώ , ώστε να μπορώ να σας μιλήσω . Ποια ήταν η ψυχή που σας έφερε σε μένα; Τι θαυμάσια ψυχή που ήταν ! "
Το άτομο από την εν λόγω συνάντηση μετανόησε και ζει πραγματικά στο πνεύμα της μετανοίας . Τον έχω δει πολλές φορές από τότε ως γιατρός . Βλέπω ότι έχει ξαναγεννηθεί . Ο ίδιος επισκέπτεται μοναστήρια . Πηγαίνει στην εξομολόγηση . Αυτός λαμβάνει Θεία Κοινωνία και ευχαριστεί τον Χριστό για το AIDS , επειδή αυτό έχει γίνει γι 'αυτόν το λόγο για την αληθινή σωτηρία του .
Από το βιβλίο : « Θαυματουργή περιστατικά και Συμβούλων του Αγιου Πορφυρίου
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...