Tuesday, December 3, 2013

ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ 12 ΜΟΝΑΧΕΣ


Οι σφαγές και οι απαγωγές των Ελληνορθόδοξων στην ΜααλούλαΤην οριστική εκδίωξη του ελληνορθόδοξου στοιχείου από τη Συρία μέσω του εκφοβισμού είχε ως στόχο η χθεσινή επιδρομή των ισλαμιστών ανταρτών στην Μααλούλα και οι καταστροφές στις οποίες προχώρησαν σε ναούς αλλά και η απαγωγή των 12 καλογριών από το Μοναστήρι της Αγίας Θέκλας.

Αυτό είναι το συμπέρασμα όλων των αναλυτών, καθώς οι ισλαμιστές στο νέο καθεστώς που θέλουν να επιβάλλουν στη Συρία δεν επιθυμούν ούτε την παραμικρή παρουσία ελληνορθόδοξων ή ότι μπορεί να έχει σχέση ή και να θυμίζει την παρουσία που είχαν κάποτε.

Όπως εξηγούν στο βίντεο που παραθέτουμε αναφέρεται το αυτονόητο ότι η πόλη Μααλούλα δεν είναι στρατηγικής σημασίας, και η κατάληψή της δεν αποφέρει κανένα κέρδος αλλά ούτε και μπορέι να κρατηθεί υπό κατάληψη για πολύ καιρό.

Ο προφανής σκοπός της κατάληψης ήταν να καταστρεψουν όσες εκκλησίες μπορούν, και να καταλα΄βουν το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας, με σκοπό να απαγάγουν όπως και έκαναν τις μοναχές που διαβιούν εκεί, εφοβίζοντας παράλληλα όλο το Χριστανικό πληθυσμό που έχει απομε'ινει στην πολύπαθη αυτή χώρα.

Σύμφωνα με Σύρους αναλυτές ειδικά μετά τις πρόσφατες ήττες των ισλαμιστών σε μια σειρά από πόλεις και συγκεκριμένα στις Qara,Deir Attiya και ένα τμήμα της Nabak, ουσιαστικά εκκαθαρίστηκε το όρος Qalamoun, βόρεια της πρωτεύουσας η κατάληψη της Μααλούλα είχε πολιτικό και θρησκευτικό μήνυμα.

Ήταν προσπάθεια εκφοβισμού των Χριστιανών για να εγκαταλέιψουν τις αρχαίες κοιτίδες τους στην Συρία.

Μάλλιστα πιστέυεται ότι το έκαναν κατόπιν εντολής των διεθμών κέντρων τους που τους χρηματοδοτούν, σίγουρα η Ουαχαμπιστική Σαουδική Αραβία, αλλά και τα γνωστά νεοταξίτικα κέντρα εξουσίας που έχουν έδρα στην Δύση κσι επιθυμούν την καταστροφή των Ορθόδοξων πληθυσμών σε όλη τη Μέση Ανατολή, ώστε να μην προσβλέπουν προς την πλευρά της προστάτιδας της Ορθοδοξίας Ρωσίας (στην Ελλάδα έχουμε αποποιηθεί οικειοθελώς τον ρόλο αυτό, και έχουμε καταστήσει την Ορθοδοξία σε διακοσμητικό ρόλο στην ζωή μας).

Η πόλη δεν θα κρατηθεί, αυτό το γνώριζαν, σκοπός τους εξαρχής ήταν οι μοναχές του Μοναστηριού.

Σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο AsiaNews Ισλαμιστές αντάρτες απήγαγαν μοναχές από το ελληνορθόδοξο μοναστήρι της Αγίας Θέκλας ( Mar Taqla ) στην ιστορική κωμόπολη της Maaloula ( βόρεια της Δαμασκού ).Το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο επιβεβαίωσε αυτήν την πληροφορία στον Νούτσιο Εκπρόσωπο του Βατικανού στη Δαμασκό επίσκοπο Mario Zenari.

Ένοπλοι εισέβαλαν στη μονή αυτό το απόγευμα.Απήγαγαν βιαίως τις 12 μοναχές.” δήλωσε ο επίσκοπος Zenari , αναφέροντας ανακοίνωση του Πατριαρχείου.Οι ένοπλοι κατευθύνθηκαν με τις γυναίκες ομήρους προς το Yabrud ,περίπου 80 χλμ βόρεια της Δαμασκού.Tο Radio Vatican επιβεβαιώνει ότι 12 συριακής και λιβανέζικης καταγωγής μοναχές απήχθησαν βιαίως από την μονή τους.

"Φαίνεται ότι οι τζιχαιστές αντάρτες τις οδήγησαν προς τα βόρεια προς την Yabrud. Δεν γνωρίζουμε ακόμη τα κίνητρα αυτής της πράξης εκ μέρους των ανταρτών:πρόκειται για απαγωγή ή έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη μονή για να έχουν ελεύθερα τα χέρια τους στη Maaloula”,δήλωσε ο εκπρόσωπος του Βατικανού ο οποίος ωστόσο φάνηκε προσεκτικός πριν να μιλήσει για απαγωγή.

Οι συριακές αρχές από την πλευρά τους διαβεβαιώνουν ότι οι αδερφές βρίσκονται υπό το καθεστώς ομηρίας.Το Υπουργείο Εξωτερικών της Συρίας σε επιστολή που απευθύνει στο Συμβουλίο Ασφαλείας αναφέρει ότι ομάδες τρομοκρατών λεηλάτησαν εκκλησίες και οικίες στην ιστορική πόλη.

«Οι τρομοκρατικές ομάδες κατέλαβαν τη Μονή της Αγίας Θέκλας και κρατούν ομήρους την ηγουμένη και πολλές άλλες αδερφές.Επιτέθηκαν στο ορφανοτροφείο που ανήκει στη μονή όπου έχουν βρει καταφύγιο πολλά παιδιά και ορφανά»,ανέφερε το υπουργείο.

Το πρακτορείο Sana αναφέρει ότι τζιχαντιστές της Τζαμπχάτ Αλ Νούσρα (Μέτωπο της Νίκης) εισέβαλαν στην Μονή όπου βρίσκονταν 40 μοναχές και ορφανά.

Η κωμόπολη της Maaloula βρίσκεται 55χλμ βόρεια της Δαμασκού. Οφείλει την φήμη της στα πρωτοχριστιανικά ασκηταριά τύπου Καππαδοκίας.Οι 3000 κάτοικοί της είναι κατά πλειοψηφία χριστιανοί που μιλούν τα αραμαικά τη γλώσσα του Χριστού.Η ονομασία της έλκει την καταγωγή της από τη λέξη Maala που στ΄αραμαικά σημαίνει είσοδος.

Η πόλη βρίσκεται στην περιοχή του όρους Qalamoun, βόρεια της πρωτεύουσας όπου ο συριακός Στρατός έχει εξαπολύσει μια επίθεση που κατέληξε σε μια σειρά από σημαντικές επιτυχίες τις τελευταίες ημέρες.

Πιο συγκεκριμένα ανακατέλαβε πανηγυρικά τις πόλεις Qara,Deir Attiya και ένα τμήμα της Nabak, ενώ θέλει να επανακτήσει το σύνολο της οροσειράς Qalamoun για να διασφαλίσει μια αδιάσπαστη εδαφική συνέχεια μεταξύ των επαρχιών της Δαμασκού και της Χομς.

Το Qalamoun εκτείνεται στα συριολιβανέζικα σύνορα όπου βρίσκονται οι οπισθοφυλακές των ανταρτών και αποθήκες πυρομαχικών.Αποτελεί ορμητήριό τους για την πολιορκία της πρωτεύουσας αλλά και για ν΄αποκτήσουν πρόσβαση στην στρατηγικού χαρακτήρα εθνική οδό Δαμασκού Χομς.

Πηγές ανέφεραν στο Αsia News ότι “καθώς ο Στρατός επιχειρεί να επανακτήσει χωριά που βρίσκονται στην περιφέρεια της Δαμασκού εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση κατά των ανταρτών αυτοί ως αντιπερισπασμό επιχειρούν να απασχολήσουν δυνάμεις του στρατού εφαρμόζοντας την τακτική της καμένης γης στις ζώνες που ελέγχουν”.

Εάν εκκαθαρισθεί ολοκληρωτικά το όρος Qalamoun η πρωτεύσουσα θα απελευθερωθεί από το ιδιότυπο καθεστώς πολιορκίας που βρίσκεται τα τελευταία 2 χρόνια, αλλά και τα προάστιά της θα πάψουν να απειλούνται από τις ληστρικές επιδρομές των ισλαμιστών ανταρτών.Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...