Monday, March 3, 2014

Φοβομαστε το Χριστο ....( Άγιος Πορφύριος )


«Δεν υπάρχει φόβος στην αγάπη , αλλά η τέλεια αγάπη έξω βάλλει τον φόβον . Για φόβος έχει να κάνει με την τιμωρία και όποιος φοβάται δεν έχει τελειοποιηθεί στην αγάπη " (Α Ιωάννου , 4 , 18 )

Όταν αγαπάς τον Ιησού , παρά τις πολλές αδυναμίες σας και την ευαισθητοποίηση σας από αυτές, θα είστε σίγουροι ότι έχετε ξεπεράσει το θάνατο, επειδή είναι σε κοινωνία με την αγάπη του Ιησού .

Οφείλουμε να αισθάνονται ότι ο Ιησούς είναι ο φίλος μας . Είναι φίλος μας . Ο ίδιος επιβεβαιώνει τον εαυτό του όταν λέει : «Εσείς οι φίλοι μου ... » (Ιω. 15 , 14 ) Θα πρέπει να κοιτάξουμε προς Αυτόν και να προσεγγίσει τον ως φίλος μας . . Αν πέσουμε , αν διαπράττουν αδίκημα , οφείλουμε να Τον προσεγγίσουμε με αγάπη και θάρρος και να γεμίσει με εμπιστοσύνη παραχωρήθηκε σε μας από την αμοιβαία φιλία μας χωρίς να φοβούνται την τιμωρία του . Οφείλουμε να του πω : « Ναι, Κύριε έχω κάνει αυτό , έχω πέσει , συγχώρεσέ με » . Ταυτόχρονα, θα πρέπει να αισθανόμαστε ότι μας αγαπάει , ότι μας δέχεται με τρυφερότητα και αγάπη , και ότι Εκείνος μας συγχωρεί . Ας τα αμαρτήματά μας, δεν μας χωρίζουν από τον Ιησού . Αν πιστεύουμε ότι μας αγαπά και ότι Τον αγαπάμε , δεν θα αισθάνονται ξένοι , ούτε εμείς θα νιώσετε διαχωρίζεται από Αυτόν , ακόμη και όταν δεν έχουμε διαπράξει μια αμαρτία . Έχουμε εξασφαλίσει την αγάπη Του και δεν έχει σημασία τι κάνουμε , ξέρουμε ότι μας αγαπάει .
Το Ευαγγέλιο , μιλώντας αλληγορικά , προειδοποιεί ότι οι άδικοι θα πρέπει να ληφθούν για τον τόπο όπου θα υπάρχουν « κλάμα και το τρίξιμο των δοντιών » (Ματθ. 25 , 30 ) ? Πράγματι αυτό είναι το πώς πρόκειται να είναι για κάποιον που ζει μακριά από το Κύριο . Αρκετές από τις Niptic πατέρες , επίσης, μιλούν για το φόβο του θανάτου και της κόλασης . Λένε : « Θα πρέπει να θυμόμαστε πάντα τον θάνατο » . Αυτές οι λέξεις , αν εξεταστεί σε βάθος , να προκαλέσει το φόβο για την Κόλαση . Κάποιος που προσπαθεί να αποφύγει τη διάπραξη αμαρτίας καλλιεργεί τέτοιες σκέψεις , έτσι ώστε η ψυχή του έχει ξεπεραστεί από το φόβο του θανάτου , της κόλασης και του Διαβόλου .

Τα πάντα έχει τη δική του σημασία στον κατάλληλο χρόνο και τις σωστές συνθήκες . Ο φόβος του θανάτου είναι κατάλληλη στα πρώιμα στάδια της πνευματικής πάλης . Είναι σωστό για τους αρχάριους , για εκείνους των οποίων παλιό εαυτό είναι ακόμα ενεργή . Ο αρχάριος , που δεν είχε ακόμη την ευκαιρία να « ευαισθητοποιηθεί » , φυλάσσεται από αμαρτάνει από αυτό το φόβο . Ο φόβος είναι αναγκαία, δεδομένου ότι έχουμε μια φυσική κατάσταση επιρρεπείς σε κακία . Ωστόσο , αυτό είναι ένα στοιχειώδες στάδιο , ένα πρώιμο επίπεδο σχετικά με το θείο . Σε αυτό το επίπεδο, η σχέση με τον Κύριο γίνεται μια συναλλαγή : για να κερδίσει τον Παράδεισο και την Κόλαση για να αποφευχθεί . Αν εξετάσουμε αυτό σωστά , θα δείτε ότι βρίθει από κάποιο είδος του εγωισμού και της ιδιοτέλειας .

Δεν μου αρέσει αυτή η διαδρομή . Μόλις προοδεύει και εισέρχεται στην αγάπη του Κυρίου , γιατί χρειάζεται ο φόβος; Ό, τι κάνει , το κάνει από αγάπη και αυτό είναι πιο σημαντικό . Δεν αξίζει τόσο πολύ αν κάποιος γίνεται καλό επειδή φοβάται τον Κύριο και όχι επειδή τον αγαπά .

Όποιος θα ήθελε να γίνει Χριστιανός θα πρέπει να γίνει ένας ποιητής για πρώτη φορά. Μόλις η ψυχή χτύπησε γι 'αυτό γίνεται ανάξιοι του Ιησού ' love ? Ο Ιησούς διακόπτει τη σχέση αφού δεν θέλει « παχιά » ψυχές μαζί Του .

Όταν λατρεύουν το θεϊκό βεβαιωθείτε ότι κανείς δεν σας βλέπει , ούτε αναγνωρίζει τι κάνετε . Θα έπρεπε να κάνει όλα αυτά στα κρυφά , όπως και οι ασκητές . Να θυμάστε, όταν ανέφερα το αηδόνι ; Είναι τραγουδά στο δάσος , όταν υπάρχει σιωπή , έτσι ώστε κανείς δεν ακούει ούτε επαινεί αυτό. Τι υπέροχο τραγούδι στην έρημο ! Πρόσεξες πώς διογκώνεται το λαιμό της; Το ίδιο συμβαίνει και με το πρόσωπο που αγαπά τον Κύριο . Μόλις βιώνει αυτή την αγάπη , ' το λαιμό του και η γλώσσα πρήζεται του " . Τρέχει στην άγρια ​​φύση , στην έρημο και επικοινωνεί με τον Κύριο εν κρυπτώ », με ανέκφραστη αναστενάζει " .

Θα έπρεπε να αγνοήσει τα πάθη σας? Μην τον εαυτό σας απασχολεί με το διάβολο . Στραφεί προς τον Ιησού αντ 'αυτού. Η θεία χάρις μας διδάσκει τα καθήκοντά μας . Εμείς πρέπει να απασχολεί την αγάπη και μεράκι για να επιστήσει την θεία χάρη . Η χάρις του Κυρίου χρειάζεται θεϊκό Έρωτα .

Αφού έχουμε αποκτήσει την αγάπη , τότε είμαστε έτοιμοι να προσευχηθούν . Ο Κύριος έρχεται σε μια τέτοια ψυχή από τον εαυτό του το συντομότερο Βρίσκει κάποια πράγματα ευχάριστο : μια καλή πρόθεση , την ταπεινότητα και την αγάπη . Χωρίς αυτά δεν είμαστε σε θέση να πούμε : «Κύριε , Ιησού Χριστέ, ελέησόν με» .

Η παραμικρή κριτική ενάντια σε κάποιον άλλο , επηρεάζει τις ψυχές μας και να γινόμαστε σε θέση να προσευχηθούν . Το Άγιο Πνεύμα δεν τολμά να πλησιάσει μια τέτοια ψυχή .

Οφείλουμε να αφήσουμε τον Κύριο να κάνει ό, τι θέλει μαζί μας ? Αυτό είναι πιο συμφέρον και πιο κατάλληλο για τους εαυτούς μας και για όσους προσευχόμαστε για . Ο Ιησούς θα παραδώσει όλα τα πράγματα σε αφθονία . Ωστόσο , με την παραμικρή ιδιοτέλεια , τίποτα δεν μπορεί να συμβεί . Ο Κύριος έχει τους δικούς του λόγους του για να μην μας δίνει ό, τι ζητάμε από αυτόν . Έχει τη δική του «μυστικά» .

Αν δεν μπορείτε να τηρείτε πνευματικό πατέρα σου και να δείξει ταπεινοφροσύνη , η προσευχή του Ιησού ( Κύριε, Ιησού Χριστέ, ελέησόν με ) δεν θα λειτουργήσει και θα κινδυνεύουν να παραπλανηθεί , καθώς και. Μην απαγγείλει την προσευχή ως αγγαρεία . Εάν εφαρμόσετε πίεση που μπορεί να υποστεί βλάβη . Αρκετοί άνθρωποι έχουν ασθενήσει επειδή απαγγέλλει την προσευχή του Ιησού υπό πίεση . Αυτό μπορεί να γίνει , βέβαια , αλλά δεν είναι ένας υγιής τρόπος για να προσευχηθούν .

Δεν χρειάζεται να επικεντρωθεί υπερβολικά προκειμένου να απαγγείλει την προσευχή του Ιησού . Δεν χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια , όταν έχετε θεϊκή Έρωτα . Κάθε μέρος είναι κατάλληλα για αυτή την προσευχή : κάθεται σε μια χαμηλή καρέκλα , σε μια πολυθρόνα , στο αυτοκίνητο , ενώ στο δρόμο , στο σχολείο , στο γραφείο , οπουδήποτε . Απλά λέω «Κύριε , Ιησού Χριστέ, ελέησόν με », απαλά , χωρίς πίεση ή αίσθημα σφίξιμο .

Ένταση και όχι η διάρκεια είναι πιο σημαντικό στην προσευχή . Προσευχήσου ακόμη και για πέντε λεπτά , αλλά η προσευχή σας θα πρέπει να προσφέρονται στον Κύριο με αγάπη και με μεράκι . Αυτό το πέντε λεπτά με προσευχή μπορεί να είναι πιο πολύτιμο από την προσευχή που διαρκεί όλη τη νύχτα . Αυτό είναι σίγουρα ένα μυστήριο , αλλά αυτό συμβαίνει .

Άγιος Πορφύριος
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...