Sunday, September 8, 2019

Το δάκρυ του Αρχαγγέλου.Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ! Ο πιο γλυκός άγγελος του ουρανού! Το γλυκύτερο ουράνιο πλάσμα! Είναι εκείνος που στάθηκε με πολλή δύναμη και παρρησία, όταν ο Εωσφόρος αποφάσισε να διεκδικήσει τον θρόνο του Υιού του Θεού και με την εγωιστική του αυτή πράξη εξέπεσε από τον ουρανό συμπαρασύροντας πλήθος αγγελικών δυνάμεων.
Ήταν ο μόνος που στάθηκε ενώπιον των αγγέλων και είπε: «Στώμεν καλώς! Στώμεν μετά φόβου!» Ξέρετε τι σημαίνουν αυτά τα λόγια; Είπε σε όλους τους αγγέλους: «Στώμεν καλώς!», ας σταματήσουμε μέσα στην απόλυτη εμπιστοσύνη του Θεού Πατέρα μας. «Στώμεν μετά φόβου!», κανείς μας ας μην φύγει από τον θεϊκό έρωτα του ουράνιου μας Πατέρα. Ας φοβηθούμε αυτήν την στιγμή μην παρασυρθούμε από τον Εωσφόρο.
Είναι εκείνος που δίδαξε, που πρωτομίλησε, που βοήθησε, που ενίσχυσε όλες εκείνες τις αγγελικές δυνάμεις, που διεκδικούσε ο Εωσφόρος για να τις συμπαρασύρει στον Άδη, με αυτές τις δύο προτάσεις: «Στώμεν καλώς! Στώμεν μετά φόβου»! Και τότε ένα μεγάλο πλήθος αγγέλων απέρριψε την πρόταση του Εωσφόρου, που ήθελε να τους συμπαρασύρει.


Ο Αρχιστράτηγος του ουρανού, ο γλυκύτερος φίλος των ανθρώπων!


Ο Θεός λάτρεψε αυτόν τον Αρχάγγελο! Τον έκανε πρώτο των αγγέλων! Τον έκανε το γλυκύτερο Του πλάσμα! Τον έκανε Αρχιστράτηγο! Τον έκανε, μετά το Θεό, να είναι ο πρώτος, ο μόνος απ’ όλους τους αγγέλους που έχει την εξουσία να βρίσκεται στον θρόνο του Θεού και να Τον βλέπει. Κανένας άγγελος δεν μπορεί να δει το Θεό, όπως Τον βλέπει ο Αρχάγγελος Μιχαήλ. Είναι ο μόνος που αγάπησε τον Θεό με όλη του την δύναμη, γιατί οι άγγελοι πριν παρασυρθούν είχαν την δύναμη της βούλησης να αποφασίζουν τι θέλουν και να κάνουν αυτό που θέλουν.

Γι’ αυτό και αυτήν την εξουσία της βούλησης που τους έδωσε ο Θεός σαν δώρο μεγάλο, την οποία καταπάτησε ο Εωσφόρος και την χρησιμοποίησε για να συμπαρασύρει πλήθος αγγέλων στον Άδη, στα τάρταρα, αυτό λοιπόν το μοναδικό δώρο, το έχασαν μετά οι άγγελοι, ζητώντας από τον ίδιο τον Θεό Πατέρα να τους πάρει αυτήν την δυνατότητα. Το μόνο που ήθελαν στο εξής, ήταν αυτό που είπαν στο Θεό Πατέρα: «Θέλουμε μόνο να Σε υπηρετούμε. Μόνο να Σε δοξάζουμε».
Ήταν μεγάλος ο φόβος που μπήκε μέσα στην ύπαρξη τους, όταν είδαν την φοβερή αυτή πτώση του Εωσφόρου και των πεσόντων αγγέλων, όπου εκεί που ήταν τα γλυκύτερα, τα πανέμορφα πλάσματα του ουρανού, μεταμορφώθηκαν σε σκοτεινά, σε εχθρικά, σε δόλια όντα.
Οι άγγελοι φοβήθηκαν και ευχαρίστησαν τον Αρχάγγελο Μιχαήλ που τους συγκράτησε. Ο Θεός αγκάλιασε όλους τους αγγέλους Του, αλλά πιο πολύ αγκάλιασε τον Αρχάγγελο Του Μιχαήλ. Τότε τον ανέδειξε σε Αρχιστράτηγο των ουρανίων Δυνάμεων.
Τόσο μεγάλη και φοβερή είναι η δύναμη του Αρχαγγέλου, που μετά το Θεό, κανείς δεν έχει τέτοια δύναμη. Είναι ο μόνος τον οποίο φοβάται απεριόριστα ο Εωσφόρος και όλα του τα σκοτεινά δαιμόνια. Είναι ο μόνος που δεν αντέχει να βλέπει ο Εωσφόρος. Κανένα δαιμόνιο δεν αντέχει να σταθεί δίπλα στην δόξα και στην δύναμη του Αρχαγγέλου αυτού. Γι’ αυτό και ήταν πολύ σοφό αυτό το τροπάριο που έγραψε εκείνος ο εξαίσιος συγγραφέας μελωδός των ωραίων εκκλησιαστικών ποιημάτων που έλεγε: «Όπου βρίσκεται η χάρις σου Αρχάγγελε, εκεί διώκεται του διαβόλου η δύναμις». Όλη η δύναμη του διαβόλου φεύγει εκεί που βρίσκεται η χάρις του Αρχαγγέλου!Είναι ο Αρχάγγελος το γλυκύτερο πλάσμα. Ο γλυκύτερος φίλος των ανθρώπων. Είναι αυτός που λατρεύει τον Θεό και που αγαπάει το ανθρώπινο γένος. Είναι αυτός που του παραδόθηκε τέτοια εξουσία από το Θεό, να βοηθάει τους ανθρώπους με τους αγγέλους του, για να επανέλθουν μέσα στην αγκαλιά του αγαπημένου μας Θεού Πατέρα. Σ’ αυτό το γλυκύτατο πλάσμα του ουρανού, που όμοιο του δεν έχει, δόθηκε η εξουσία να είναι Αρχιστράτηγος. Είναι ο μόνος που ξέρει πρώτος τις σκέψεις του Θεού, που μαθαίνει πρώτος τις αποφάσεις του Θεού, που μεταφέρει πρώτος τα μηνύματα του ουράνιου Πατέρα!
Θα σας δείξω μια εικόνα από τη γη για να το καταλάβετε. Όταν σ’ ένα κράτος μία κυβέρνηση αποφασίσει κάτι, ή έναν πόλεμο ή μία άμυνα ή οτιδήποτε άλλο, ποιος είναι εκείνος που το μαθαίνει πρώτος; Δεν είναι ο αρχηγός του στρατού;
Ε, λοιπόν, ακριβώς το ίδιο πράγμα, όπως συμβαίνει στη γη, έτσι γίνεται και στον ουρανό. Ο μόνος που ξέρει τα πάντα μετά τον Θεό είναι ο Αρχιστράτηγος Μιχαήλ. Λόγο της γλυκύτητας, της αγάπης και της εμπιστοσύνης που έχει αυτός ο άγγελος στον ουράνιο Θεό Πατέρα, από αυτόν μαθαίνουνε μετά όλοι οι άγγελοι, όλοι οι άγιοι και όλοι οι άνθρωποι τι θα συμβούν στον κόσμο. Γι’ αυτό και είναι εκείνος που μεταφέρει το θέλημα του Θεού στη γη. Είναι ο πρώτος των αγγέλων, το αγαπημένο πλάσμα του Θεού Πατέρα, ο γλυκύς ουράνιος φίλος όλων των ανθρώπων, η δύναμη των Χριστιανών, αλλά και ο φόβος και ο τρόμος του Εωσφόρου και των οπαδών του!Αυτός λοιπόν είναι ο Αρχάγγελος, το γλυκό αυτό πλάσμα, που έγινε γλυκύτερο λόγω της απόλυτης εμπιστοσύνης που έδειξε στο Θεό Πατέρα και το εξέφρασε με δυνατά λόγια και έργα την ώρα που είπε «στώμεν καλώς», δηλαδή ας σταματήσουμε με απόλυτη εμπιστοσύνη στο Θεό Πατέρα και να μην παρασυρθούμε από τα λόγια του Εωσφόρου. Είναι αυτός που είπε σε όλους τους αγγέλους: «στώμεν μετά φόβου», ας φοβηθούμε αγνές, γλυκύτατες αγγελικές υπάρξεις μην χάσουμε μέσα από την ύπαρξη μας τον θεϊκό έρωτα του Θεού Πατέρα που μας κάνει τρισευτυχισμένους.


Το μήνυμα των δακρύων του Αρχαγγέλου Μιχαήλ


Αυτήν την αγία γλυκύτατη αγγελική ύπαρξη, σήμερα ο ίδιος ο Θεός Πατέρας την παρουσιάζει ενώπιον μας να δακρύζει. Αλήθεια, διερωτηθήκατε ποιος σήμερα δακρύζει; Αυτός που η δικιά του η καρδιά είναι η μόνη που ταιριάζει πιο πολύ από κάθε δημιούργημα στη γλυκιά θεϊκή Καρδιά.
Τι είναι όμως η θεϊκή Καρδιά; Η απόλυτη αγάπη, η απόλυτη ευσπλαχνία, η απόλυτη λατρεία! Αυτή λοιπόν η καρδιά του Αρχαγγέλου Μιχαήλ είναι η πιο κοντινή από όλα τα δημιουργήματα στην απόλυτη εμπιστοσύνη και στην απόλυτη ευσπλαχνία του Θεού Πατέρα. Η καρδιά του είναι ευσπλαχνική, γι’ αυτό και ο Θεός Πατέρας τον αγκάλιασε και τον έκανε πρώτο των αγγέλων, Αρχιστράτηγο των ουρανίων δυνάμεων.
Αυτός λοιπόν ο Αρχάγγελος σήμερα κλαίει. Κλαίει όμως γιατί; Από χαρά ή από λύπη; Συνήθως δυο είναι οι βασικές αιτίες που κάνουν κάποιον να κλαίει. Όταν συναντήσουμε μετά από τόσα χρόνια κάποιον φίλο μας, κάποιον γνωστό μας, κάποιον συγγενή μας, έναν από την οικογένεια μας, κλαίμε από χαρά. Δεν λέμε όλοι «έκλαψα από χαρά;» Συνήθως όμως πότε κλαίμε; Όταν ξέρουμε ότι κάτι πολύ άσχημο συνέβη ή θα συμβεί, κάτι πολύ λυπητερό, που θα μας πληγώσει την καρδιά.
Αυτό λοιπόν σήμερα είναι το μήνυμα των δακρύων! Είναι ο κώδικας που ερμηνευόμενος μέσα από το δάκρυ μπορεί να γίνει αφετηρία αφύπνισης για τους χριστιανούς, για όλους εκείνους που αγαπούν την Αγία Τριάδα, το Θεό Πατέρα, τον μονογενή Του Υιό και το Άγιο Πνεύμα.
Τα δάκρυα του Αρχαγγέλου δηλώνουν ΑΦΥΠΝΙΣΗ. Ναι, αδελφοί μου, θέλει να μας αφυπνίσει γι’ αυτά που γίνονται, γι’ αυτά που βλέπουν τα άγια του μάτια στον κόσμο και είναι αυτά που δεν βλέπουν τα δικά μας μάτια. Βλέπει αυτά που έρχονται, βλέπει αυτά που γίνονται. Τα βλέπει όλα αυτά και πονάει ο Αρχάγγελος! Σε κανένα μέρος του κόσμου δεν αγαπούν τόσο πολύ τον Αρχάγγελο όσο στην Ελλάδα μας. Στην Ελλάδα μας, και κυρίως εμείς εδώ στα Δωδεκάνησα και στα νησάκια μας έχουμε τον Αρχάγγελο Μιχαήλ του Μανταμάδο στην Μυτιλήνη και τον Αρχάγγελο Μιχαήλ, τον Πανορμίτη, όπως τον αποκαλούνε εκεί στη Σύμη, και όλοι τον αγαπάμε. Νιώθουμε ασφαλής κάτω από την προστασία του.
Όταν ένα δάκρυ λοιπόν κυλά από τα μάτια του, μας κάνει όλους να σκεπτόμαστε. Μας βάζει σε σκέψεις, πολλές φορές σε θλίψη, άλλες φορές μας φέρνει σε μετάνοια, τις περισσότερες φορές όμως μας προκαλεί προβληματισμό:Γιατί άραγε ο αγαπημένος μας Αρχάγγελος να δακρύζει; Γιατί να κλαίει κι από τα δυο του ματάκια; Γιατί να τρέχουν τα δάκρυα του μπροστά στα μάτια όλων των πιστών που συρρέουν για να φιλήσουν την αγία του μορφή;
Το ότι δείχνει με τα δάκρυα του την παρουσία του, αυτό είναι γεγονός, μα ποτέ δεν έφυγε ο Αρχάγγελος από κοντά μας. Εμείς μπορεί να φεύγουμε από κοντά του, αυτός όμως δεν φεύγει ποτέ από κοντά μας. Αλλά τώρα, τι να σημαίνουν τα δάκρυα της γλυκιάς αυτής ουράνιας ύπαρξης;


Αδελφοί μου, όπως σας είπα προηγουμένως, ο Αρχάγγελος βλέπει αυτά που τα δικά μας μάτια δεν βλέπουν. Ο Αρχάγγελος είναι ο πρώτος και ο μόνος που ξέρει αποκαλυπτικά από το Θεό, το τι έρχεται στον κόσμο. Είναι ο μόνος που ξέρει τι θα γίνει και πως πρέπει πλέον τώρα να πολεμήσει μαζί με τους αγγέλους του, μαζί με όλους τους Αγίους, δίπλα στο αγαπημένο πλάσμα, την τέλεια εικόνα του Θεού, τον άνθρωπο. Είναι αυτός που ξέρει και θέλει να προειδοποιήσει και να προετοιμάσει τους ανθρώπους. Θέλει να τους βοηθήσει να καταλάβουν τι γίνεται και πως πρέπει από τώρα και στο εξής να ζουν.
Με βεβαιότητα θα μπορούσα να πω, ότι η παράκληση του Αρχαγγέλου με το δάκρυ του για να μετανιώσουμε, μοιάζει σαν μια μάνα που λέει στο παιδί της: «παιδί μου, μην το κάνεις αυτό, σε παρακαλώ, είναι κακό!» Το παιδί δεν το καταλαβαίνει και η μητέρα το επαναλαμβάνει: «σε παρακαλώ, παιδάκι μου, μην το κάνεις αυτό!» Το παιδί πάλι επιμένει στην τρέλα του, και κάποια στιγμή πιάνει το παράπονο την μάνα και κλαίγοντας του λέει: «σε ικετεύω, γιέ μου, σε ικετεύω κοριτσάκι μου…». Βλέπει το παιδί τα δάκρυα που τρέχουν από τα μάτια της μαμάς του και μόνο τότε προβληματίζεται και λέει: «Μα είναι τόσο κακό τελικά αυτό που κάνω; Μήπως πρέπει να το σταματήσω;»Αυτό λοιπόν είναι το μεγάλο μήνυμα που μας δίνει ο Ταξιάρχης.
Μας λέει με λίγα λόγια: «Αγαπημένα σπλάχνα του Θεού Πατέρα μας, μην ζείτε άλλο όπως ζούσατε μέχρι τώρα. Αλλάξτε ζωή. Βάλτε την μετάνοια στην καρδιά σας. Εμπιστευτείτε το Θεό της καρδιάς σας, τον ουράνιο μας Πατέρα. Αγαπήστε Τον με όλη σας την δύναμη. Ελάτε κοντά Του, γίνετε ένα μ’ Εκείνον. Εμείς αυτό πάντα θέλουμε, να είμαστε ένα με τον ουράνιο μας Πατέρα. Πολύ περισσότερο εσείς που είστε η τελειότερη εικόνα, είστε το τελειότερο πλάσμα του Θεού Πατέρα. Από εσάς αναζητάει την αγάπη σας, αναζητάει την καρδιά σας. Θέλει ο Θεός Πατέρας να γίνει η καρδιά σας ένα με την δικιά Του καρδιά, γεμάτη αγάπη, γεμάτη ευσπλαχνία, γεμάτη εμπιστοσύνη, γεμάτη καλοσύνη, γεμάτη ευγένεια. Θέλει να χαίρεται ο Θεός βλέποντας τα παιδιά Του, εσάς τους ανθρώπους, να ζείτε σύμφωνα με το θέλημα Του.
Πληγώνεται ο Θεός Πατέρας άμα σας βλέπει να ζείτε χωρίς ευσπλαχνία, να ζείτε με ανοησία μακριά Του, κάνοντας χίλια δυο λάθη, χωρίς να έχετε την συνείδηση να μετανιώνετε και να Του πείτε ένα συγγνώμη: “Συγγνώμη, Θεέ της καρδιάς μας. Συγγνώμη, ουράνιε μας Πατέρα”. Όταν κάνετε αυτά τα λάθη με αφροσύνη, πληγώνετε την καρδιά του Θεού Πατέρα. Αλλάξτε, γιατί τώρα τα πράγματα είναι δύσκολα. Πλησιάζει ο καιρός που όλα αυτά που ειπώθηκαν στην Αποκάλυψη θα γίνουν!»


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ προειδοποιεί


Ο Αρχάγγελος μας είχε προειδοποιήσει ήδη από το 2012, ότι θα ήταν η έναρξη των χρόνων της Αποκάλυψης. Αυτό το 2013 πόσες φορές είπε πραγματικά σε πολλούς ανθρώπους, σε πολλές ευγενικές ψυχές, σε κρυφούς αγίους, ότι θα είναι έτος πολέμου! Και δεν εννοούσε μονάχα τον πόλεμο τον αιματηρό, γιατί αυτή είναι η μια μορφή του πολέμου. Η χειρότερη μορφή πολέμου είναι ο οικονομικός πόλεμος, όταν ο άνθρωπος δεν έχει να ζήσει, δεν έχει τα της επιβίωσής του! Όταν βλέπει το παιδί του να πεθαίνει, γιατί δεν έχει να φάει! Όταν βλέπει το παιδί του να αρρωσταίνει και δεν έχει φάρμακα να του πάρει! Όταν βλέπει να χάνει το σπίτι του, να χάνει τα μέσα της επιβίωσής του!
Δεν είναι αυτά αιτία για να κλάψει ο Αρχάγγελος; Δεν είναι αιτία να κλάψει, όπως και ο Θεός Πατέρας θλίβεται για την αφροσύνη μας, για την πλεονεξία μας, για τα λάθη αυτά που κάναμε, ώστε τώρα αυτή τη στιγμή να βρισκόμαστε σε μια από τις πιο δεινές θέσεις που βρέθηκε ποτέ η πατρίδα μας; Μα και γενικά σε πολλά μέρη του κόσμου δεν έχουνε να φάνε, δεν έχουνε τα φάρμακα τους, δεν έχουνε το σπίτι τους!Θα σας πω κάτι που έγινε σήμερα. Το διάβασα και μου έκανε φοβερή εντύπωση. Εδώ στην πατρίδα μας, την Ρόδο, που την θεωρούν πολλοί το νησί της ευλογίας και του πλούτου, ένας πατέρας δεν είχε να πάρει ένα κουτί γάλα για το παιδί του! Δεν είχε χρήματα! Πήρε τα τρία βιβλιάρια του και πήγε στις τράπεζες για να δει αν υπήρχαν τίποτα χρήματα σε κανένα από όλα αυτά. Ο κάθε ταμίας όταν πήγαινε στις τράπεζες του έλεγε: «Δεν έχετε τίποτα κύριε». Μόνο σε ένα από αυτά εντόπισε δύο ευρώ και ογδόντα λεπτά (2,80 €)! και τα ζήτησε αυτά ο πατέρας! «Δώσε μου τα, για να πάρω σε παρακαλώ γάλα για το παιδί μου»!
Αυτή είναι η κατάσταση πολλών ανθρώπων! Δεν είχε να πάρει γάλα και έτρεξε στην τράπεζα για να δει τι του απέμεινε. Και τι του είχε απομείνει; Δύο ευρώ και ογδόντα λεπτά (2,80 €)!
Μήπως εγώ ο ίδιος δεν βρέθηκα σε ένα χωριουδάκι εδώ στο νησί μου και είδα ένα κοριτσάκι με μαντήλι στα μαλλιά της, που δεν μπορώ να το ξεχάσω, και τότε ρώτησα την μαμά του: «Από πότε το παιδί αυτό φοράει μαντηλάκι;» Με πήρε λίγο πιο πέρα και μου είπε: «Αχ, πάτερ μου, το παιδί μου, επειδή δεν είχα να του δώσω φαγητό, έπαθε αβιταμίνωση και έπεσαν τα μαλλιά της…»!
Ρωτήστε με πόσοι άνθρωποι αυτή την στιγμή, με κάποιο κύρος σ’ αυτή την κοινωνία, δεν έχουνε να φάνε! Μπήκα μέσα σ’ ένα σπίτι και δεν είχαν μέσα στο ψυγείο τους τίποτα να φάνε! Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Ντρέπονται να ζητήσουν βοήθεια! Πέντε ευρώ με δάκρυα μου ζητούσαν να δώσω σε κάποιον κύριο ευγενικό και αξιοσέβαστο για να αγοράσει κάτι για το παιδί του!
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι κρυφή πείνα υπάρχει. Μέχρι πότε όμως θα μείνει κρυφή; Είναι αυτό που έλεγαν πολλοί Άγιοι και ο Ταξιάρχης κρυφά σε πολλούς ανθρώπους: «Αυτό το έτος, παιδί μου, θα είναι έτος πολέμου, πείνας και εξαθλίωσης».Μου έκανε εντύπωση όταν μου είπαν αυτό το πράγμα. Επιβεβαιώθηκε στη συνέχεια και από άλλες ψυχούλες που μου έλεγαν: «2013, έτος πολέμου, πείνας και εξαθλίωσης». Και δεν μπορούσα να καταλάβω, τι εννοούσε με τον πόλεμο. Θα γινόταν άμεσα αυτός ο πόλεμος που προμηνύεται, που ετοιμάζεται, που θα επιτρέψει ο Θεός να γίνει με την Τουρκία; Τι ήταν άραγε αυτός ο πόλεμος; Θα ήταν το ξεκίνημα μιας γενικευμένης άσχημης παγκόσμιας σύρραξης, που θα έφερνε τον κόσμο στο χείλος του ολέθρου;
Που να φανταστώ, αλήθεια, ότι εννοούσε τον οικονομικό πόλεμο! Τον πόλεμο εκείνο που ο άνθρωπος χάνει την αξιοπρέπεια του, χάνει το φαγητό του, χάνει τα μέσα να επιβιώσει, να μείνει κάτω από μια στέγη, να θρέψει τα παιδιά του και να τα μεγαλώσει. Χωρίς βέβαια αυτός ο πόλεμος να παραμείνει μονάχα εκεί, αλλά να είναι έτοιμος να μετεξελιχθεί και σε αιματηρό πόλεμο.
Πόσο θλίβομαι όταν ακούω τώρα αυτό που λέει για το 2014: «Έτος εφιάλτη για τα παιδιά μου, πανικού και θλίψης». Άραγε τι άλλο θα συμβεί Θεέ μου; Πόσους ανθρώπους βλέπουν τα μάτια μου να χάνουν τα σπίτια τους, να μην έχουν να φάνε, να μένουν ρακένδυτοι, να μην έχουν εκείνα τα στοιχεία τα απαραίτητα για την επιβίωση τους, που να τους καθιστά αξιοπρεπείς ανθρώπους. Πόσοι άνθρωποι σε λίγο θα πονέσουν και μαζί τους θα πονέσουμε όλοι.
Νομίζετε ότι ο Ταξιάρχης δεν τα βλέπει αυτά; Το γλυκύτερο πλάσμα του ουρανού, η ευσπλαχνική αυτή ύπαρξη, νομίζετε ότι δεν τα βλέπει; Τα βλέπει και πονάει και πικραίνεται και κλαίει και δακρύζει...


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ δακρύζει, γιατί βλέπει την μεγάλη αποστασία
πολλών πολιτικών και εκκλησιαστικών ηγετών από το Θεό.Μα μόνο αυτό είναι άραγε που βλέπει ο Αρχάγγελος και δακρύζει; Δεν είναι μόνο αυτό. Αλήθεια σας λέω, δεν είναι μόνο αυτό. Με θλίβει πάρα πολύ αυτό που βλέπει με τα μάτια του ο Αρχάγγελος. Βλέπει την μεγάλη αποστασία των ανθρώπων! Βλέπει τους ανθρώπους να φεύγουν από τον Θεό, να πικραίνεται ο ίδιος ο Θεός Πατέρας και να επιτρέπει, για να μην χαθούν οι ψυχές των σπλάχνων Του μέσα στα τάρταρα του ολέθρου και του Άδη, να γίνουν πράγματα μέσα από την παιδαγωγική Του δικαιοσύνη, που θα πικράνει πολύ τα σπλάχνα Του, αλλά τουλάχιστον θα τα συνεφέρει. Θα επιτρέψει να γίνουν πράγματα που όλοι μας θα τα δούμε! Το επαναλαμβάνω με απόλυτη σιγουριά, όλοι μας θα τα δούμε και δεν είναι πάρα πολύ μακριά!
Δεν βλέπει, νομίζετε, ο Αρχάγγελος όλη αυτήν την αποστασία που γίνεται μέσα στις δυο βασικές θεσμικές δυνάμεις που υπάρχουν στην κοινωνία μας, δηλαδή την πολιτική και την εκκλησιαστική ζωή;Δεν βλέπει ότι η πολιτική και η εκκλησιαστική ηγεσία, αυτοί οι δυο θεσμοί, ενώ είναι από το Θεό για να συγκροτούν και να καθορίζουν την υλική και πνευματική ευδαιμονία ενός κράτους, δεν πάνε καλά;
Οι πολιτικοί τι κάνουν; Ποιο είναι το έργο τους; Είναι να βοηθήσουν το κράτος, τους πολίτες να ζήσουν με αξιοπρέπεια, έχοντας τα απαραίτητα για να είναι ευτυχισμένοι και να περνούν καλά.
Και η Εκκλησία τι κάνει; Για να μην χαθεί ο άνθρωπος μέσα στην κακότητα και την πονηριά του Εωσφόρου, παρουσιάζει την ωραιότερη πρόταση και δύναμη: Να γίνουμε ένα με το Θεό μέσα από την αγάπη, την ευσπλαχνία, την καλοσύνη, την ευγένεια. Στοιχεία που καθορίζουν την πνευματική υφή των πολιτών.
Αυτοί οι δύο θεσμοί, η Πολιτική και η Εκκλησία, καθορίζουν την πνευματική και υλική ευδαιμονία. Αυτοί όμως οι δύο θεσμοί τώρα που βρίσκονται; Βρίσκονται σε εξέλιξη στην αποστασία! Παρακολουθήστε να δείτε τι γίνεται σε όλο τον κόσμο. Ξέρετε τι κάνουν οι πολιτικοί αυτή την στιγμή; Έφθασαν στο σημείο να νομοθετούν και να θεσμοθετούν νόμους, εχθρούς της ηθικής και των εντολών του Θεού, δίνοντας αίσθηση αντιχριστιανικής βιωτής! Αυτό δεν κάνουν; Σε λίγο θα φοβόμαστε να ζούμε σωστά, χριστιανικά, γιατί οι νόμοι του κράτους θα είναι αντίθετοι από τους νόμους της Εκκλησίας, από τους νόμους του Χριστού.
Η Εκκλησία τι κάνει; Δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την αγάπη που έχουν πάρα πολλοί εκκλησιαστικοί άνδρες, όπως αρχιερείς, ιερείς, διάκονοι και μοναχοί αλλά και απλοί άνθρωποι στο Θεό. Πόσες φορές όμως βλέπουμε και ένα άλλο εξίσου μεγάλο πλήθος εκκλησιαστικών ηγετών να μην ζει την αγωνία του Θεού για τα σπλάχνα Του; Να συμπεριφέρεται και να ζει με τέτοιο τρόπο, που να μην μπορούν να αφυπνίσουν τον λαό του Θεού για να παραμείνει μέσα στην αγκαλιά Του και αν έχουν φύγει απ’ αυτήν;
Πόσες φορές όμως θα δούμε από τώρα και στο εξής να γίνεται έντονα και αυτό: Οι εκκλησιαστικοί ηγέτες, σε σύμπραξη με αδιάφορους και πολλές φορές ακόμη και πολέμιους πολιτικούς ηγέτες, να επιτρέπουν και να ανέχονται αντιχριστιανικές πολιτικές προτάσεις. Πολλές φορές μάλιστα με τον τρόπο τους να καθησυχάζουν το ποίμνιο τους λέγοντας τους ότι: «αυτά δεν είναι τίποτα. Όλα βαίνουν καλώς. Είναι μια χαρά όλα». Δεν έχουν τη συνείδηση να αφυπνίσουν τον λαό αυτό, αλλά μόνο με νωχελικό τρόπο τον προσκαλούν απλώς στην αφηρημένη μετάνοιαΑλήθεια, τι σημαίνει μετάνοια; Μετάνοια σημαίνει να πεις στον κόσμο να επιστρέψει με εμπιστοσύνη στην αγκαλιά του Θεού. Να πεις στον κόσμο να παραμείνει με απόλυτη αγάπη στην καρδιά του Θεού Πατέρα. Αυτό θα πει μετάνοια!


Μετάνοια είναι να πούμε μόνο ποια λάθη κάναμε; Μα με το να λες τα λάθη σου απλά, δεν κάνεις τίποτα. Δεν μπορείς να βοηθηθείς. Η απλή μετάνοια, αυτό που λέμε «α, έκανα αυτά τα λάθη, τι κρίμα τώρα, φοβάμαι μην κολαστώ», δεν γίνεται ούτε καν από αγάπη στο Θεό, αλλά από απλό φόβο, μην τύχει και κολαστείς. Αυτό είναι ανόητο. Αυτό δεν είναι το σωστό. Αλλοίμονο, αν αλλάζουμε από φόβο και όχι από αγάπη.
Ο Θεός τι είναι, τιμωρός, που θα μας δικάσει, θα μας κατακρίνει και θα μας στείλει στον Άδη; Αλλοίμονο, με όλα αυτά γινόμαστε εμείς, τα ίδια Του τα παιδιά, οι υπηρέτες Του, συκοφάντες του αγαπημένου μας Θεού! Γιατί είναι συκοφαντία να λες για το Θεό σου ότι είναι σκληρός, είναι τιμωρός, είναι αυστηρός, θα σε δικάσει και με το παραμικρό λάθος, θα σε στείλει στη κόλαση. Τι χειρότερη συκοφαντία υπάρχει από αυτήν;
Αυτά όλα νομίζετε ότι δεν τα βλέπει ο Ταξιάρχης; Δεν δακρύζει, όταν βλέπει τους υπηρέτες του Θεού, αντί να ζουν ευσπλαχνικά όπως ζει ο Θεός, αντί με αγωνία να ζουν την θλίψη του Θεού και να φέρνουν τα παιδιά Του μέσα στην αγκαλιά Του, αντί να βλέπει τους υπηρέτες του Θεού με αγωνία να θέλουν όλους τους αμαρτωλούς να τους φέρουν μέσα στην καρδιά του Θεού Πατέρα, εκείνοι να είναι αδιάφοροι;
Δεν δακρύζει όταν βλέπει να γίνονται τόσο σκληροί στην καρδιά τους και να λένε στα παιδιά του Θεού που έρχονται να εξομολογηθούν: «Πήγαινε, κι αν μετανιώσεις ξαναέλα εδώ, διαφορετικά μην ξανάρθεις»! Πόσο αισχρό, φοβερό και συκοφαντικό είναι για έναν τέτοιο γλυκύτατο Θεό, το Θεό της Αγίας Τριάδος, Αυτόν που εμείς οι Χριστιανοί Ορθόδοξοι υπηρετούμε και λατρεύουμε…
Ξέρετε τι φοβερό πράγμα είναι να λέμε τέτοιες συκοφαντικές λέξεις για το Θεό μας; Αυτό νομίζετε ότι δεν λυπεί τον Αρχάγγελο και δεν δακρύζει, όταν όλες οι αγγελικές δυνάμεις βρίσκονται την ώρα της θείας Λειτουργίας μπροστά στο θρόνο του Θεού και βλέπουν το μεγαλείο της ευσπλαχνίας του Θεού, να στέλνει τον Υιό Του να γίνεται άνθρωπος, να θυσιάζεται και να μας προσφέρει το Σώμα και το Αίμα Του, για να το πάρουμε μέσα μας και να γίνουμε ένα μ’ Εκείνον;Δεν λυπάται και δεν δακρύζει, όταν μας βλέπει μακριά από την ευσπλαχνική καρδιά του Θεού, να μην θέλουμε να μετανιώσουμε, να πούμε τα λάθη μας και με εμπιστοσύνη να μπούμε στην καρδιά Του και να πάρουμε το Σώμα και το Αίμα του Υιού Του;
Δεν δακρύζει ο Αρχάγγελος, όταν βλέπει λοιπόν τον άνθρωπο να μην κατανοεί την ευσπλαχνική καρδιά του Θεού Πατέρα; Να μην κατανοεί την ευσπλαχνική θυσία του Υιού Του; Να μην κατανοεί και να μην θέλει να αποδεχθεί την ευσπλαχνική κάθοδο του Αγίου Πνεύματος, όταν εμείς θα το ζητήσουμε;
Και δυστυχώς δεν το ζητάμε. Ποιος σήμερα πιστός Χριστιανός θα σκεφτεί και θα πει: «Ουράνιε μου Πατέρα, στο όνομα του Υιού Σου που έστειλες να θυσιαστεί για εμάς, δώσε μας το Άγιο Σου Πνεύμα, στείλε Το να πλημυρίσει τις καρδιές μας, με την χάρη Του, να μας σκεπάσει με την αγάπη Του, να μας πλημυρίσει με το θεϊκό Του έρωτα και να μας χαρίσει απόλυτη εμπιστοσύνη σ’ Εσένα Θεέ μου; Ποιος σήμερα προσεύχεται στην Αγία Τριάδα; Ποιος; Όλα αυτά δεν είναι αιτία να θλιβεί ο Αρχάγγελος και να κλάψει;
Γι’ αυτό, αδελφοί μου, είναι ανάγκη να επανέλθουμε μέσα στην αγκαλιά του Θεού. Να αφουγκραστούμε το γλυκύτατο αυτό δάκρυ του Αρχαγγέλου, που δακρύζει για τα σπλάχνα του Θεού. Δακρύζει για τους ανθρώπους. Τους πονάει όπως ο Θεός Πατέρας πονάει όλα Του τα σπλάχνα.
Έτσι συμπονάει ο Αρχάγγελος τον Θεό Πατέρα. Είναι σαν τον μεγάλο γιό, που βλέπει τον Πατέρα του να θλίβεται, επειδή βλέπει τα παιδιά Του να φεύγουν μακριά Του, και λυπάται αυτός ο μεγάλος γιός για τα σπλάχνα του Θεού, που φεύγουν μακριά από το Θεό Πατέρα και μας λέει: «Επιστρέψτε πίσω, ελάτε στην αγκαλιά Του».


Ο Αρχάγγελος Μιχαήλ δακρύζει, γιατί βλέπει τον Εωσφόρο
να ετοιμάζει την φοβερότερη επέμβαση του στο ανθρώπινο γένος,
μετά την πτώση των πρωτοπλάστων!Να είναι όμως, μονάχα αυτά για τα οποία δακρύζει ο Αρχάγγελος; Δυστυχώς δεν είναι μόνο αυτά. Ο Αρχάγγελος βλέπει και του αποκαλύπτεται από το Θεό Πατέρα αυτά που πρόκειται να συμβούν πολύ σύντομα. Δεν θα αναφερθώ στα γεγονότα αυτά, που θα μαστίσουν πλέον και θα φέρουν στον κόσμο πολύ πίκρα, πολύ πανικό, πολύ θλίψη, αλλά θα αναφερθώ στο πιο μεγάλο γεγονός που συντελείται στα ιστορικά χρόνια της Αποκάλυψης και που κάνει τον Αρχάγγελο να πονάει πολύ. Τι είναι αλήθεια, εκείνο που τον πονάει πάρα πολύ;

Ακούστε, φίλοι μου, ο Εωσφόρος, το έχω πει πολλές φορές, ένα όνειρο έχει: Θέλει να κατακτήσει το θρόνο του Υιού του Θεού. Ξέρετε τι θέλει να κάνει; Θέλει να κερδίσει την ανθρωπότητα! Να πάρει το ανθρώπινο γένος με το μέρος του! Να κάνει τους ανθρώπους να τους αρέσουν πιο πολύ τα αμαρτωλά τερτίπια, η άστατη ζωή της κακίας, της πονηριάς, της ασωτίας, της ασέβειας, της ασπλαχνίας, με απλά λόγια ότι χαροποιεί τους δαίμονες. Θέλει ο Εωσφόρος να κάνει τους ανθρώπους έτσι να σκέπτονται και έτσι να ζουν. Θέλει να ετοιμάσει, να βοηθήσει, να προπαγανδίσει, να τελειοποιήσει την αποστασία των ανθρώπων! Και όπως στον ουρανό έγινε αυτή η αποστασία των αγγέλων, που έκανε τα μάτια του Αρχαγγέλου Μιχαήλ να δακρύσουν, τώρα για δεύτερη φορά ξανά στη γη η αποστασία των ανθρώπων που προετοιμάζεται από την πενταρχία του σκότους, κάνει τα μάτια του Αρχαγγέλου να ξαναδακρύσουν. Και μην νομίζετε ότι θα δακρύσουν μονάχα μια φορά. Τώρα θα είναι μόνιμα δακρυσμένα γι’ αυτά που θα βλέπει να γίνονται!
Ο Εωσφόρος ετοιμάζεται για την πιο θεαματική επέμβαση στην ανθρώπινη ιστορία! Μιμούμενος τη ζωή του Θεού της Αγίας Τριάδος, θα επιχειρήσει την μοναδική, ιστορική, δαιμονική σύνθεση. Ξέρετε ποια είναι αυτή; Η τριάδα του Εωσφόρου. Ξέρετε πως θα γίνει; Ακούστε το:
Εμείς ξέρουμε ότι ο Θεός μας είναι η Αγία Τριάδα, ο Πατήρ, ο Υιός και το Άγιο Πνεύμα. Ακριβώς την ίδια σύνθεση θα κάνει ο Εωσφόρος, μόνο που αυτή θα είναι ανίερη, θα είναι βλάσφημη, θα είναι σατανική, όπως είναι σατανικός και ο σκοπός του Εωσφόρου. Τώρα επιχειρείται από τον ίδιο τον Εωσφόρο, που από τη θέση του πατέρα όλων των κακών δυνάμεων, θα προβάλει στον κόσμο τον μονάκριβο του γιό! Ξέρετε ποιος θα είναι αυτός; Ο Αντίχριστος! Αυτός ο Εωσφόρος, που σαν φίδι τότε μέσα στον παράδεισο εξαπάτησε τους ανθρώπους, τώρα ετοιμάζεται για την δεύτερη μεγάλη καθοριστική εξαπάτηση. Αυτός, ο Εωσφόρος, σαν πρώτος που είναι, θα προβάλει τώρα τον μοναδικό του γιο επί της γης, τον Αντίχριστο, που θα πάρει ανθρώπινη μορφή και θα θελήσει να εξαπατήσει τον κόσμο.
Όπως ο Θεός Πατέρας έστειλε τον Υιό Του στη γη, για να σώσει τους ανθρώπους, έτσι τώρα ο Εωσφόρος στέλνει στη γη τον δικό του γιο, τον Αντίχριστο, για να εξαπατήσει τους ανθρώπους. Ο Θεός στέλνει τον Υιό Του, τον Ιησού, για να σώσει και να επαναφέρει το ανθρώπινο γένος μέσα στο ουράνιο Του Βασίλειο και ο Εωσφόρος στέλνει τον μοναδικό του γιο, τον Αντίχριστο, για να φέρει όλη την ανθρώπινη γενιά, όλη την ανθρωπότητα, μέσα στο βασίλειο του σκότους!
Κι όπως το Άγιο Πνεύμα είναι εκείνο, που θα βοηθάει πάντα τους ανθρώπους, θα τους ενισχύει, θα τους χαριτώνει, θα τους οδηγάει, θα τους φωτίζει να επανέλθουν πίσω στην αλήθεια και στο ουράνιο Βασίλειο και θα τους πλημμυρίζει με χαρά, με ειρήνη, με γαλήνη και με όλα τα χαρίσματα του ουρανού, έτσι και ο Εωσφόρος τώρα, θα χρησιμοποιήσει το δικό του σκοτεινό πνεύμα, για να εξαπατήσει όλους εκείνους τους ανθρώπους, που μέσα από την πίστη θα θελήσουν να γίνουν ένα μ’ εκείνον. Και αυτός θα είναι ο Ψευδοπροφήτης που μνημονεύεται μέσα στην Αποκάλυψη.
Συντελείται το μεγαλύτερο ανοσιούργημα στην ανθρώπινη ιστορία! Ο Εωσφόρος, το φίδι, θα προβάλει την τριάδα του! Αυτός σαν φίδι, ο γιός του ο αντίχριστος και ο ψευδοπροφήτης το πνεύμα του!


Ζούμε ιστορικές στιγμές για την ανθρωπότητα!
Η πενταρχία του σκότους προετοιμάζει με δόλο την πανθρησκεία!Γι’ αυτό μην νομίζετε ότι είναι αυτές οι στιγμές συνηθισμένες. Όχι, καθόλου συνηθισμένες δεν είναι. Είναι ιστορική, και πάλι το ξαναλέω, είναι ιστορική στιγμή στην ανθρώπινη ιστορία! Αυτή η εωσφορική τριάδα, του φιδιού, του αντίχριστου και του ψευδοπροφήτη, θα είναι εκείνη που θα επιβάλλει το θέλημα της στην πενταρχία του σκότους, που προανέφερα και που αποτελεί κατά κάποιον τρόπο την διοικητική δομή της παγκόσμιας διακυβέρνησης του!

Είναι κρίσιμες στιγμές για την ανθρωπότητα! Όλη αυτή η πενταρχία του σκότους, που διοικεί αυτήν την στιγμή τον κόσμο μέσα από την πολιτική, προετοιμάζει σε λίγο την εωσφορική πανθρησκεία, που θα δημιουργήσει ο σατανάς και που με δόλο θα προσκαλέσει όλες τις εκκλησίες να γίνουν ένα, με το πρόσχημα της καταπάτησης αυτού που ο άνθρωπος επιζητεί. Δηλαδή, θα προσπαθήσει ο Εωσφόρος μέσα από όλες τις θρησκείες να ζητήσει με δολιότητα όλοι να συμπράξουν στην δήθεν ανακούφιση των φτωχών!
Ενθυμίστε τι έγινε όταν ο Χριστός έκανε το θαύμα του πολλαπλασιασμού των άρτων; Πήγαν να Τον κάνουν αμέσως Βασιλιά τους. Και ο Χριστός πέρασε ανάμεσα τους κι έφυγε.
Αυτό θα συμβεί και τώρα. Με το πρόσχημα της βοήθειας όλων των φτωχών του κόσμου, θα ενωθούν οι εκκλησίες και θα φτιάξουν το νέο θεό, το θεό της πανθρησκείας, που μέσα σ’ αυτόν το θεό δεν θα υπάρχει το δικό μας Ευαγγέλιο, το οποίο θα κουτσουρευτεί, θα ατιμαστεί, θα εξοβελιστεί, θα γίνει πλέον καταζητούμενο, σε σημείο που όποιος θα το έχει, θα φονεύεται κιόλας κάποια στιγμή! Μάλιστα έτσι θα γίνει! Στη θέση του θα μπει ένα άλλο ευαγγέλιο, σαν αυτό που έχουμε περίπου, μόνο που δεν θα υπάρχουν όλα τα λόγια της Γραφής, τα λόγια του αληθινού Θεού. Εκεί θα είναι ο μεγάλος δόλος του Εωσφόρου!
Και ξέρετε τι θα πούνε; Μπράβο σ’ αυτούς που έκαναν αυτήν την πανθρησκεία, γιατί τώρα ενωμένες όλες οι εκκλησίες, σε μια κοινή πορεία, μπορούμε πλέον να λατρεύουμε όλοι οι άνθρωποι ένα θεό, το θεό του Εωσφόρου, που θα μας αγαπάει όλους και θα μας φροντίζει μέσα από τη φιλανθρωπία!
Δεν μπορείτε να φανταστείτε τι βλέπουν τα μάτια του Αρχαγγέλου! Βλέπουν την φοβερότερη επέμβαση του Εωσφόρου στην ανθρώπινη ύπαρξη, μετά την πτώση των πρωτοπλάστων από τον παράδεισο!!!


Επίλογος


Αδελφοί μου, οι ημέρες είναι κρίσιμες και το δάκρυ του Αρχαγγέλου καυτό. Μην ξεχνάτε ότι, όταν πήγαν οι αρχαιολόγοι να δούνε τα δάκρυα αυτά και να ερμηνεύσουν με επιστημονικό τρόπο τι συμβαίνει, ξέρετε τι είπαν; «Καμία αλλοίωση δεν υπάρχει στο βερνίκι της εικόνας και κανένα ίχνος που να προδίδει την οποιαδήποτε παρέμβαση που να δικαιολογεί το δάκρυ. Αυτό λένε είναι μόνο ένα θαύμα!» Το πίστεψαν σαν θαύμα οι αρχαιολόγοι. Άλλοι όμως δήθεν έξυπνοι πνευματικοί, ξέρετε τι είπαν; «Αυτό ο καθένας ας το ερμηνεύσει όπως θέλει». Ούτε καν έχουν την πνευματική συνείδηση, να σταθούν στο ύψος της αφύπνισης του Ταξιάρχη και να πούν: «Όχι, είναι θαύμα! Ο Αρχάγγελος μας ζητάει μετάνοια και επιστροφή στην απόλυτη εμπιστοσύνη του Θεού. Επιστροφή στην καρδιά Του Θεού, με απόλυτη αγάπη. Προειδοποιεί ακόμη για όλα αυτά που ο Εωσφόρος ετοιμάζεται να επιφέρει, να μολύνει και να πληγώσει το ανθρώπινο γένος».


Φίλοι μου, το δάκρυ του Ταξιάρχη, εύχομαι να μην φύγει, ούτε από τα μάτια σας, ούτε από τον νου σας, αλλά ούτε και από την καρδιά σας. Από τα μάτια σας, για να μην ξεχνάτε ότι ακόμα οι Άγιοι δακρύζουν μέσα από τις εικόνες για να μας συνεφέρουν και να μας δείξουν τον πόνο τους, που είμαστε μακριά από το Θεό Πατέρα. Από τον νου σας, για να μην φύγει ο προβληματισμός για όσα ο Ταξιάρχης μας ενημερώνει και που τώρα έρχονται. Αλλά προπάντων να μην φύγει από την καρδιά σας, για να μπορέσει ο καθένας να επιστρέψει με απόλυτη εμπιστοσύνη και με απόλυτη αγάπη πίσω στο Θεό της καρδιάς του, στον αληθινό Θεό της Αγίας Τριάδος, τον ευσπλαχνικό Θεό, τον ουράνιο Πατέρα, τον μονάκριβο του Υιό, που θυσιάστηκε για εμάς και μας προτρέπει και μας καλεί με πολύ λαχτάρα λέγοντας: «Αφήστε Με να μπω στην καρδιά σας, μέσα από το Σώμα Μου και το Αίμα Μου». Είναι Εκείνος που μας ζητάει να πούμε δυο λέξεις απλές: «Συγχώρησε με, Θεέ της καρδιάς μου, συγχώρησε με για τα λάθη μου». Να δείξουμε αυτήν την στοιχειώδη μετάνοια, που δείχνει πραγματικά ότι καταλάβαμε το λάθος μας. Και τότε ένα να ξέρετε, το δάκρυ του Αρχαγγέλου από δάκρυ ΛΥΠΗΣ, θα μεταβληθεί σε δάκρυ ΧΑΡΑΣ.


Πόσο θα ήθελα να ακούσω και να μάθω από τον ουρανό, ότι ο Ταξιάρχης δάκρυσε αυτή τη φορά από χαρά, που βλέπει τα παιδιά του Θεού να επιστρέφουν πίσω στην αγκαλιά Του, πίσω στη γλυκιά θεϊκή καρδιά του ουράνιου Πατέρα μας!


Ο Θεός παιδιά μου να μας ευλογεί και ο Αρχάγγελος να μας σκεπάζει όλους!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...